18 augustus 2019 Bloso – Adeps Wandeling

Zoals in Vlaanderen en in onze buurlanden gaan ook hier in de Ardennen, regelmatig, van maart tot november, alvast voor jou uitgestippelde Bloso wandelingen door. Meestal kan je kiezen uit wandelingen van 5km – 10km – 15km en 20km.

Bij ons in Cetturu gaat deze prachtige ADEPS wandeling door op 18 augustus 2019.

Wie er graag aan wil deelnemen is van harte welkom, ook als je graag vooraf of achteraf blijft overnachten in onze B&B.

Wandelverenigingen verzamel je zou ik zeggen !

Brocantes – Rommelmarkten 7-13-21 juli 2019

Welkom voor een bezoek aan aan de gezellige rommelmarktjes in onze buurt. Er zijn er talrijke in de provincie Luxemburg in de zomermaanden.  Vraag er gerust naar tijdens jouw verblijf in Ard’envie. Maar hier zetten we er alvast enkele in de kijker: op 7 juli toffe brocante in Lavacherie ; op 13 juli heel gezellig marktje bij het meer van Cherapont en dit van 9u tot 18u (ps hier kan je ook genieten van een strand, zwemvijver, forelvisvijvers en heerlijk restaurant voor o.a. forellen) en op 21 juli in Bastogne waar altijd wat te beleven valt.

Beurs van Libramont 26 tot 29 juli 2019

De Landbouwbeurs van Libramont!

85ste editie-  tot 26 van 29 juli 2019

Dit bijna honderd jaar oude evenement (de eerste beurs werd gehouden in 1926) is een echte topper van Belgisch Luxemburg in het hart van de Ardennen België. Het is de grootste agrarische openluchtbeurs van Europa. Naast landbouw gaat de beurs ook over bosbouw en agrovoeding. Meer dan 800 exposanten en 5000 merken zetten hun stand op in het 3e weekend van juli in Libramont, over een ruimte van 80.000 m².

Jaarlijks bezoeken 200.000 bezoekers deze beroemde beurs. Er is voor elk wat wils, voor jong en oud. Kinderen kijken hun ogen uit bij de dieren (koeien, schapen, ezels, kippen, konijnen, enz.) en niet te vergeten de landbouwvoertuigen zoals de nieuwste en grootste traktors! Geïnteresseerden ontmoeten de boeren en kwekers uit de streek en krijgen tal van informatie en tips. Daarnaast zijn er allerhande demonstraties en wedstrijdenproeverijen van streekproducten en markten.   Een echte aanrader om eens te bezoeken!

Bosbessenfeest in Vielsalm 21 juli 2019

Dit feest is in de jaren 60 ontstaan toen enkele mensen van Vielsalm het fruit van de streek wilden vereren. Sindsdien wordt er elk jaar het bosbessenfeest gehouden, me in de ochtend een ambachtelijke markt waar u producten van bosbessen kunt kopen. ’s  Middags is er een grote folkloristische optocht waarin u onder andere de heksen van Vielsalm kunt bewonderen. ’s Avonds, in het gemeentepark komen groepen optreden en om 23 uur is er een groot vuurwerk. 21 Juli is de nationale feestdag in België.