2 juni 2019 Achouffe, Kunstenaarsdorp in Houffalize

Ontdek schilderkunst, ambachtswerk, artistieke creatie, tentoonstellingen en activiteiten in het dorpje van de kabouters: Houffalize! 

Heksen en Feeën, een dertigtal kunstenaars verzamelen elk jaar op de eerste zondag van juni.

Schilders, aquarelschilders, beeldend kunstenaars en ambachtslui stellen hun werk tentoon en halen de penselen boven om de liefhebbers te laten genieten. Op de stoep en op de terrassen concurreren houtskool en klei met pastel en handgemaakte juwelen. Voor jong en oud.

Dit is de ultieme gelegenheid om Achouffe, zijn gastronomie, zijn wereldberoemde bier, natuurwandelingen en kunstenaars te ontdekken zoals op een klein “Montmartre”!

Er zijn kindvriendelijke wedstrijden, straatanimatie en musicale momenten. Inschrijven voor deze dag is gratis en kunstenaars en ambachtslieden mogen ter plaatse tentoonstellen en verkopen. Elke kunstenaar/ambachtsman krijgt een bon voor een lunch en een drankje en moet zelf voor materiaal zorgen.

– toegang gratis –

18 augustus 2019 Bloso – Adeps Wandeling

Zoals in Vlaanderen en in onze buurlanden gaan ook hier in de Ardennen, regelmatig, van maart tot november, alvast voor jou uitgestippelde Bloso wandelingen door. Meestal kan je kiezen uit wandelingen van 5km – 10km – 15km en 20km.

Bij ons in Cetturu gaat deze prachtige ADEPS wandeling door op 18 augustus 2019.

Wie er graag aan wil deelnemen is van harte welkom, ook als je graag vooraf of achteraf blijft overnachten in onze B&B.

Wandelverenigingen verzamel je zou ik zeggen !