Culinair herfstarrangement! See you in herfst 2025 voor dit heerlijk arrangement.

HERFSTARRANGEMENT EN GASTRONOMISCH WEEKEND IN ARD’ENVIE

Vrijdag aanvang en aankomst.

Welkomstdrankje voor twee.

Je kan aankomen om 13u en alvast aanvangen met een schitterende korte wandeling in onze buurt. De beschrijving bekom je van ons hier in onze B&B.

Je kan ook kiezen om aan te komen om ten laatste om 16u30.

Inchecken in één van onze mooie gastenkamers met privé badkamer, wastafel, toilet en douche.

We vertrekken samen naar een mooi plekje in de natuur met de kans om burlende herten te horen en/of waar te nemen.

Aldaar word je te midden van onze natuur verwend met heerlijk belegde broodjes en een huisgemaakt Ardens soepje. Een geweldige outdoor-beleving.

Zaterdag:

Heerlijk uitgebreid streekontbijt voor twee personen.

Mogelijkheid tot prachtig wandelen in onze omgeving.

Schitterend bezoek aan een lokale chocolatier met proeverijen in de namiddag om 15u in Samrée,op een half uurtje rijden van onze B&B, en dit bij Chocolatier Cyriel, 63 Samrée, 6982 La Roche en Ardennen.

Zaterdagavond om 18u30 zalig uitgebreid gastronomisch wildmenu in Ard’envie B&B.

Overnachting in jouw luxueuze gastenkamer in Ard’envie.

Zondag  : nog meer lekkers in petto!

Heerlijk uitgebreid streekontbijt voor twee personen gevolgd door check-out.

Prijs: 500 euro voor twee personen, overnachtingen, ontbijten, avondmaaltijden en bezoeken inbegrepen (excl. vervoer, verzekering, persoonlijke uitgaven en drankjes).

Inschrijven via info@ardenvie.be

Luxemburg – Bernard Massard arrangement maart 2025

We verwelkomen jullie met welkomstdrankje in Ard’envie B&B en met een lekker huisgemaakt diner op vrijdagavond.

Op zaterdagochtend wacht jullie een heerlijk uitgebreid streekontbijt.

Na het ontbijt rijden we naar Clervaux en daarna  richting Grevenmacher in  Luxemburg voor een bezoek aan Bernard Massard, de belangrijkste producent van mousserende wijnen aldaar en deze gemaakt volgens de “méthode traditionelle”.

Na de degustaties bezoeken we Echternach, het oudste stadje van Luxemburg en wereldbekend door haar Springprocessie (deel van het immaterieel cultureel werelderfgoed van Unesco) uniek in haar soort in de wereld. Begeleide korte wandeling en vrije tijd.

We sluiten af met een heerlijk diner in Vianden in een unieke setting en overnachten voor een tweede maal in Ard’envie B&B. Dit diner is eveneens inbegrepen.

Op zondag vangen we de dag aan met een luxe ontbijt mét bubbels waarna we nog een prachtige begeleide wandeling maken samen in een gebied dat flirt met de grens van het Groothertogdom.

Voor  inschrijving via mail naar info@ardenvie.be met vermelding “Luxemburg en bubbels” .

Prijs: 495 euro voor twee personen inclusief twee overnachtingen, twee maal driegangendiner, welkomstdrankjes, twee maal ontbijt, bezoek Bernard Massard wijnkelders met degustatie, begeleiding in Clervaux,  Echternach en bij de natuurwandeling op zondag.

(De prijs is steeds exclusief persoonlijke uitgaven, verzekering en drankjes en vervoer). Na afspraak kan eventueel ge-carpoold worden. Dit weekendarrangement gaat enkel door bij 10 ingeschreven deelnemers.

Schitterend wild van Ardennen weekend op 12 tot 14 juli 2024!

De gidsen van Landschap vzw popelen om jou samen met ons te verwennen met een uniek weekend ‘Wild van de Ardennen’. Deze gidsen kennen de streek als geen ander en brengen jou van de ene bijzonderheid naar de andere.

Dit weekend omvatten 2  overnachtingen  vrijdag- en zaterdagnacht), 2  x warm avondmaal , 2  ontbijt (op zaterdag en zondag) en  2 x lunchpakket.

In één weekend krijg je diverse activiteiten aangeboden: een avond of ochtend bevers observeren, wandeling(en) in de venen van het Plateau des Tailles, pittige excursie(s) langs de rotspartijen en de meanders van de Ourthe, een excursie naar een spectaculaire beversite, een avond dassen kijken vanuit de ‘dassenhut’ van Landschap zw, een eventuele panoramawandeling,…(wandelstokken zijn hier aanbevolen doch niet vereist).

Deze streek heeft zoveel te bieden dat één weekend amper volstaat om je een idee te vormen van de enorme biodiversiteit en de ongekende rijkdom aan landschappen maar het is wel op en top genieten en geeft je alvast een prachtige impressie van fauna, flora en fantastische activiteiten.

Meer info en reservaties: Jan Loos, +32(0)495-32 53 30 of info@landschapvzw.be

November 2025
Kraanvogels en meer spotten en fotograferen bij Lac du Der! (onder voorbehoud)

Wou je altijd al eens kraanvogels spotten? Wil je je graag uitleven met je camera en lenzen? Wil je gewoon van prachtige natuur genieten ?

Kom dan met ons mee in november op  ontdekking in Frankrijk bij het Lac du Der met overnachting in een door ons al bijna 20 jaar gekende herberg vlakbij de dijk van het meer.

We starten met een schitterende wandeling gevolgd door een uitgebreid diner en daarna een luxueuze overnachting  en de volgende ochtend een heerlijk streekontbijt in onze B&B Ard’envie.

Daarna vertrekken we samen richting Lac du Der met eigen vervoer of via carpool.

We hebben een gevarieerd en volledig uitgewerkt programma met twee overnachtingen bij het meer, twee maal avondmaaltijd aldaar en twee maal ontbijt inbegrepen.

Op het programma natuurlijk genieten van de vele aankomende en vertrekkende kraanvogels bij het meer!

Diverse kijkhutten opzoeken voor mogelijke fotografie van ijsvogels, beverratten, meerkoeten, zilverreigers, rietzangers en zo veel meer!

Wandeling in deze schitterende omgeving met kans op fotografie van wilde herten en reeën!

Macrofotografie van paddenstoelen kan eventueel ook.

We laten ons leiden door weer en natuur maar verder is er ook cultuur!

De geschiedenis van het meer van Der (je kan zelf het museum bezoeken indien gewenst) maar ook de vele prachtige vakwerkkerkjes uit de 16de eeuw kunnen we samen bewonderen.

Prijs: drie nachten, vier dagen, incl. 3 x ontbijt, 1 x lunchpakket en 3 x diner : nog te bepalen voor 2025 pp in dubbele bezetting. Max.9 deelnemers.

We tonen je de beste plekjes !

Exclusief: verzekering, vervoer, persoonlijke uitgaven en drankjes.

Voor interesse, of aanmelding mail naar info@ardenvie.be

Uniek verblijf in onze ‘Roulotte de Fleur’ in onze schitterende tuin.

Kom heerlijk ontspannen en genieten in onze nieuwe ‘Roulotte de Fleur’ in onze zalige tuin en met zicht op de boomgaard.

Welkomstdrankje bij het inchecken tussen 16u en 18u.

Twee overnachtingen in onze luxueuze woonwagen met bijkomende aparte privé badkamer en met uitgebreid streekontbijt.

Heerlijk huisgemaakte avondmaaltijd inbegrepen.

Prijs : 270 euro voor één of twee personen (excl. vervoer, drankjes, persoonlijke uitgaven, verzekering)

Inschrijven via info@ardenvie.be met vermelding ‘Roulotte arrangement website’ (naar gelang beschikbaarheid).

Wij kunnen helaas geen rekening houden met intolerantie of allergieën.

Onze woonwagen leent zich tot een verblijf voor volwassenen  zonder huisdieren.

Natuurlijk kan je onze ‘Roulotte de Fleur’ ook boeken zonder arrangement. Wij kijken graag gepaste data voor jullie na. Wees welkom!