Herfstarrangement – wildgastronomie – weekends van 21 oktober 2022 – 4 november 2022

Ook al wordt het kouder en donkerder, de herfst blijft natuurlijk een fantastisch seizoen! De blaadjes aan de bomen verkleuren stilletjes aan en zorgen voor een adembenemend kleurspektakel. Tijd om naar buiten te gaan, te genieten van al dat moois, te wandelen langs kabbelende stroompjes of in ritselende blaadjes  en daarna gezellig te vertoeven met de voetjes onder tafel in Ard’envie.

Of beleef de winter, het koudste seizoen van het jaar heeft zoveel moois te beiden: een heerlijke winterwandeling maken, genieten van warme chocolademelk, met de sleetjes de heuvel af roetsjen, lekker sporten in de buitenlucht met ski of langlaufmogelijkheden in de buurt, want ook in november valt hier meestal al sneeuw.

De wegen zijn en blijven hier altijd goed berijdbaar dus altijd welkom voor ons herfst-en winterarrangement:

Aankomst en verwelkoming op vrijdagavond met een welkomstdrankje

Twee heerlijke overnachtingen in een ruime kamer met privé badkamer en luxueus Beka bed, the best there is!

Twee heerlijke uitgebreide streekontbijten.

Op vrijdagavond een zalig gerechtje van de dag in het teken van het seizoen, gevolgd door een lekker dessertje natuurlijk!

Op zaterdagavond een top gastronomisch culinair diner met wild op het menu.

prijs: 450 euro voor twee personen

Vooraf te reserveren via info@ardenvie.be met vermelding ‘herfst-en winterarrangement’ . Te reserveren volgens beschikbaarheid.

Luxemburg – Bernard Massard arrangement 3-4-5 maart 2023

We verwelkomen jullie met een glaasje bubbels in Ard’envie B&B en met een lekker diner op vrijdagavond,

Op zaterdagochtend wacht jullie een heerlijk uitgebreid streekontbijt.

Na het ontbijt rijden we naar Clervaux en daarna  richting Grevenmacher in  Luxemburg voor een bezoek aan Bernard Massard, de belangrijkste producent van mousserende wijnen aldaar en deze gemaakt volgens de “méthode traditionelle”.

Na de degustaties bezoeken we Echternach, het oudste stadje van Luxemburg en wereldbekend door haar Springprocessie (deel van het immaterieel cultureel werelderfgoed van Unesco) uniek in haar soort in de wereld.

We sluiten af met een heerlijk diner in Vianden en overnachten voor een tweede maal in Ard’envie B&B.

Op zondag vangen we de dag aan met een luxe ontbijt mét bubbels waarna we nog een prachtige wandeling maken samen in een gebied dat flirt met de grens van het Groothertogdom.

Prijs 220 euro pp (single 280 euro pp) inschrijvingen (voor 31 december 2022) mail naar info@ardenvie.be met vermelding “Luxemburg en bubbels” .

(Deze prijs is exclusief persoonlijke uitgaven, verzekering en drankjes en vervoer). Na afspraak kan eventueel gecarpoold worden.

Hemelvaart 2023 en 18-19-20 augustus 2023

Weekendjes ‘Wild van de Ardennen’

De gidsen van Landschap vzw popelen om jou samen met ons te verwennen met een uniek weekend ‘Wild van de Ardennen’. Deze gidsen kennen de streek als geen ander en brengen jou van de ene bijzonderheid naar de andere.

Voor deze onvergetelijke natuurbeleving ben je welkom tijdens één van bovenstaande (verlengde)weekends in 2023.

Deze weekends omvatten 2 of 3 overnachtingen (donderdag-), vrijdag- en zaterdagnacht), 2 of 3 x warm avondmaal , 2 of 3x ontbijt(op (vrijdag), zaterdag en zondag) en 2 of 3 x lunchpakket.

In één weekend krijg je diverse activiteiten aangeboden: een avond of ochtend bevers observeren, wandeling(en) in de venen van het Plateau des Tailles, pittige excursie(s) langs de rotspartijen en de meanders van de Ourthe, een excursie naar een spectaculaire beversite, een avond dassen kijken vanuit de ‘dassenhut’ van Landschap zw, een eventuele panoramawandeling,…(wandelstokken zijn hier aanbevolen doch niet vereist).

Deze streek heeft zoveel te bieden dat één weekend amper volstaat om je een idee te vormen van de enorme biodiversiteit en de ongekende rijkdom aan landschappen maar het is wel op en top genieten en geeft je alvast een prachtige impressie van fauna, flora en fantastische activiteiten.

Meer info en reservaties: Jan Loos, +32(0)495-32 53 30 of info@landschapvzw.be

7-10 november 2022
Kraanvogels & champagne

Wou je altijd al eens kraanvogels spotten? Wil je je graag uitleven met je camera en lenzen? Wil je gewoon van prachtige natuur genieten ? Of hou je gewoonweg van champagne?

Kom dan met ons mee in november op driedaagse ontdekking in Frankrijk bij het Lac du Der met overnachting in een door ons al 16 jaar gekende herberg vlakbij de dijk van het meer.

We starten met een begeleide wandeling in onze omgeving en een luxueuze overnachting met uitgebreid diner en streekontbijt in onze B&B Ard’envie.

De volgende ochtend vertrekken we samen richting Lac du Der met eigen vervoer of via carpool.

We hebben een gevarieerd en volledig uitgewerkt programma met twee overnachtingen bij het meer, twee maal avondmaaltijd aldaar en twee maal ontbijt dit alles gevolgd door een heerlijke champagnedegustatie als afsluiter.

Wil je graag het ganse programma in detail bekomen of alvast inschrijven, mail dan naar info@ardenvie.be.

Wees er snel bij want er de plaatsen zijn beperkt.

Prijs 325 euro per persoon (excl. lunch, drankjes, vervoer en verzekering, prijs op basis van tweepersoonsbezetting op de kamers, singletoeslag 40 euro)

Romantisch arrangement voor Valentijn
10 tot 12 februari 2023

Kom heerlijk ontspannen en genieten van een fantastisch en vooral romantisch Valentijnsarrangement !

Welkomstdrink op vrijdag

Overnachting in luxe kamer met uitgebreid streekontbijt.

Uitgebreid culinair gastronomisch diner voor twee.

Overnachting in luxe kamer met uitgebreid streekontbijt.

Prijs : 350 euro voor twee personen!

Inschrijven via info@ardenvie.be