Winterse ‘voetjes onder tafel’ en gezelligheid in de maanden oktober en november.

Tijdens deze wintermaanden waar het al vroeg donker wordt kan je bij ons aanschuiven voor een diner van de dag!

Dit heerlijk huisgemaakt menu is vooraf te reserveren bij boeking van jouw verblijf van minstens twee nachten en naargelang beschikbaarheid.

Wij kunnen geen rekening houden met allergieën helaas.

Wees welkom in onze B&B Ard’envie!

Voor boekingen, info, prijzen mail naar info@ardenvie.be

Luxemburg – Bernard Massard arrangement maart 2024

We verwelkomen jullie met welkomstdrankje in Ard’envie B&B en met een lekker huisgemaakt diner op vrijdagavond.

Op zaterdagochtend wacht jullie een heerlijk uitgebreid streekontbijt.

Na het ontbijt rijden we naar Clervaux en daarna  richting Grevenmacher in  Luxemburg voor een bezoek aan Bernard Massard, de belangrijkste producent van mousserende wijnen aldaar en deze gemaakt volgens de “méthode traditionelle”.

Na de degustaties bezoeken we Echternach, het oudste stadje van Luxemburg en wereldbekend door haar Springprocessie (deel van het immaterieel cultureel werelderfgoed van Unesco) uniek in haar soort in de wereld. Begeleide korte wandeling en vrije tijd.

We sluiten af met een heerlijk diner in Vianden in een unieke setting en overnachten voor een tweede maal in Ard’envie B&B. Dit diner is eveneens inbegrepen.

Op zondag vangen we de dag aan met een luxe ontbijt mét bubbels waarna we nog een prachtige begeleide wandeling maken samen in een gebied dat flirt met de grens van het Groothertogdom.

Prijs 270 euro pp (single 300 euro pp) inschrijvingen (voor 1 december 2023) mail naar info@ardenvie.be met vermelding “Luxemburg en bubbels” .

(Deze prijs is exclusief persoonlijke uitgaven, verzekering en drankjes en vervoer). Na afspraak kan eventueel ge-carpoold worden.

Hemelvaart 2023 en 18-19-20 augustus 2023

Weekendjes ‘Wild van de Ardennen’

De gidsen van Landschap vzw popelen om jou samen met ons te verwennen met een uniek weekend ‘Wild van de Ardennen’. Deze gidsen kennen de streek als geen ander en brengen jou van de ene bijzonderheid naar de andere.

Voor deze onvergetelijke natuurbeleving ben je welkom tijdens één van bovenstaande (verlengde)weekends in 2023.

Deze weekends omvatten 2 of 3 overnachtingen (donderdag-), vrijdag- en zaterdagnacht), 2 of 3 x warm avondmaal , 2 of 3x ontbijt(op (vrijdag), zaterdag en zondag) en 2 of 3 x lunchpakket.

In één weekend krijg je diverse activiteiten aangeboden: een avond of ochtend bevers observeren, wandeling(en) in de venen van het Plateau des Tailles, pittige excursie(s) langs de rotspartijen en de meanders van de Ourthe, een excursie naar een spectaculaire beversite, een avond dassen kijken vanuit de ‘dassenhut’ van Landschap zw, een eventuele panoramawandeling,…(wandelstokken zijn hier aanbevolen doch niet vereist).

Deze streek heeft zoveel te bieden dat één weekend amper volstaat om je een idee te vormen van de enorme biodiversiteit en de ongekende rijkdom aan landschappen maar het is wel op en top genieten en geeft je alvast een prachtige impressie van fauna, flora en fantastische activiteiten.

Meer info en reservaties: Jan Loos, +32(0)495-32 53 30 of info@landschapvzw.be

5 tot 9 november 2023 (onder voorbehoud)
Kraanvogels en meer spotten en fotograferen bij Lac du Der!

Wou je altijd al eens kraanvogels spotten? Wil je je graag uitleven met je camera en lenzen? Wil je gewoon van prachtige natuur genieten ?

Kom dan met ons mee in november op vierdaagse ontdekking in Frankrijk bij het Lac du Der met overnachting in een door ons al 17 jaar gekende herberg vlakbij de dijk van het meer.

We starten met een luxueuze overnachting met uitgebreid diner en de volgende ochtend een heerlijk streekontbijt in onze B&B Ard’envie.

Daarna vertrekken we samen richting Lac du Der met eigen vervoer of via carpool.

We hebben een gevarieerd en volledig uitgewerkt programma met drie overnachtingen bij het meer, drie maal avondmaaltijd aldaar en drie maal ontbijt.

Op het programma natuurlijk genieten van de vele aankomende en vertrekkende kraanvogels bij het meer!

Diverse kijkhutten opzoeken voor mogelijke fotografie van ijsvogels, beverratten, meerkoeten, zilverreigers, rietzangers en zo veel meer!

Wandeling in deze schitterende omgeving met kans op fotografie van wilde herten en reeën!

Macrofotografie van paddenstoelen kan eventueel ook.

We laten ons leiden door weer en natuur maar verder is er ook cultuur!

De geschiedenis van het meer van Der (je kan zelf het museum bezoeken indien gewenst) maar ook de vele prachtige vakwerkkerkjes uit de 16de eeuw kunnen we samen bewonderen.

Meer info volgt nog maar een mailtje en we plaatsen je alvast op onze reservelijst: info@ardenvie.be

Uniek verblijf in onze ‘Roulotte de Fleur’ in onze schitterende tuin.

Kom heerlijk ontspannen en genieten in onze nieuwe ‘Roulotte de Fleur’ in onze zalige tuin en met zicht op de boomgaard.

Welkomstdrankje bij het inchecken tussen 16u en 18u.

Twee overnachtingen in onze luxueuze woonwagen met bijkomende aparte privé badkamer en met uitgebreid streekontbijt.

Heerlijk huisgemaakte avondmaaltijd inbegrepen.

Prijs : 270 euro voor één of twee personen (excl. vervoer, drankjes, persoonlijke uitgaven, verzekering)

Inschrijven via info@ardenvie.be met vermelding ‘Roulotte arrangement website’

Wij kunnen helaas geen rekening houden met intolerantie of allergieën.

Onze woonwagen leent zich tot een verblijf voor volwassenen  zonder huisdieren.