Omgeving

Bed & Breakfast en vakantiewoning Ard’envie is gelegen in het hart van onze Ardennen, te midden van het natuurpark “les deux Ourthes”, op 9 km van Houffalize, 7 km van Achouffe, 20 km ongeveer van Bastogne en eveneens van het Groothertogdom Luxemburg.

De streek is zeer bekend bij mountainbikers omwille zijn vele fietsroutes en het jaarlijks terugkerend kampioenschap in Houffalize (Roc Ardenne).

Ook de Ravel-fietsroutes zijn vlakbij gelegen. Dit nieuw aangelegd asfalt-pad loopt op de bedding van een vroegere spoorlijn, en is dus 100% verkeersvrij. Perfect geschikt ook voor niet-geoefende en recreatieve fietsers met slechts 2% helling. We hebben nu ook nieuwe fietsknooppunten bijgekregen. Je kan je eigen route uitstippelen.

Vanaf onze woning kan men prachtige wandelingen maken in volle natuur met fantastische verzichten en de kans om groot wild te spotten.

We hebben wandelingen van 3 tot 30 km met zelfs een rolstoeltoegankelijke wandeling van +/- 5km vertrekkend vanaf de woonst. De meeste van deze wandelingen bevinden zich op de wandelkaarten van Gouvy en Houffalize. Deze kaarten zijn tevens bij ons voor u ter beschikking.

In de maand augustus organiseert Marche Adeps, een Waalse Sportfederatie een georganiseerde wandeltocht in Cetturu van 5-10-15-20 km.  Dit altijd op zondag na 15 augustus.  Kom op die plekken die op andere momenten niet toegankelijk zijn.

De beroemde GR57 wandelroute van Luik naar Diekirch (360km) passeert langs Ard’envie. Wil je dit traject een keertje afleggen te voet, dan  kunnen we je altijd ergens komen ophalen of terugbrengen naar een station, bushalte of parking na voorafgaandelijke reservering.

Ook de Eisleck-Trail of Escapardennes passeert in Tavigny, een dorp om de hoek van Ard’envie. We halen je op en brengen je ’s ochtends weer terug naar je punt van vertrek.

Wie graag een stad bezoekt komt dan weer aan zijn trekken in Bastogne met zijn oorlogsverleden zijn prachtig museum en Herdenkingsmonument Mardasson en de vele leuke shops en restaurants of je kan een bezoekje brengen aan de toeristische trekpleister La Roche-en-Ardenne, of je gaan amuseren met de kinderen in het attractiepark Houtopia of gaan kayakken op de Ourthe of Nisramont.

Op een kwartiertje rijden bevindt zich brouwerij Achouffe waar je kan proeven van het heerlijke Chouffe-bier. Wil je eens wat anders: de Lupulus brouwerij ligt ook vlakbij en ook hier kan je gaan kijken en degusteren.

Ook het nabijgelegen Groothertogdom Luxemburg is fantastisch om te ontdekken. We vertellen je hier graag alles over.

Kortom een streek om te ontdekken en te herbronnen.